Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Відкриття дитячого освітньо-розважального центру «Книга»

Відкриття дитячого освітньо-розважального центру «Книга»

21 червня 2014 року

Чи знають харків’яни про те, що в нашому місті є літературний музей? Більшість із простих мешканців зазвичай дивуються, коли чують про його існування. На жаль, сьогодні харківські музеї не є частиною культурного життя малечі та підлітків, а також родин із дітьми, та не сприймаються як інституції «розумних задоволень». Музеї не можуть конкурувати з дитячими освітніми центрами та Будинками дитячої творчості, оскільки не пропонують системних освітніх програм, хоча мають більш якісні і творчі методики викладання, спрямовані на формування креативної, мислячої особистості.

Відтак, харківські музеї поступово втрачають шанс стати частиною духовного життя харків’ян і сформувати музейну культуру європейського типу.

Щоб змінити ситуацію, Харківський літературний музей 21 червня 2014 року відкриває дитячий освітньо-розважальний центр «Книга», орієнтований на дітей та підлітків. 

Основна ідея центру – відкрити книгу для дітей, дати їм відчути радість читання. У центрі музейні педагоги  використовуватимуть новітні освітні методики, щоби навчити дітей розуміти художній текст та показати, що сучасні музеї – це цікаво, а розумні задоволення є захоплюючим способом проведення дозвілля.

Освітній центр – це невелике за площею, добре обладнане приміщення, що вміщатиме до 15 відвідувачів одночасно. Музейні інтерактивні заняття будуть розраховані як на групові відвідування і роботу з педагогом, так і на індивідуальні відвідини родин із дітьми.

Сподіваємося, що завдяки діяльності центру нове покоління харків’ян, орієнтуючись на музейну культуру з дитинства, надалі природно сприйматиме відвідування музею та зробить його частиною свого життя.

Найближчим часом в освітньому центрі відкриються та працюватимуть виставки:

  • червень – серпень  «Гарячий тур довкола світу: видатні твори дитячої літератури»;
  • вересень – листопад «Музейон: цікавіше, ніж просто література»;
  • грудень  2014 р. – січень 2015 р. «Різдвяні янголи».

Відкриття дитячого освітньо-розважального центру «Книга»

Чекаємо на дітей 6-12 років від понеділка до суботи з 10.00 до 18.00 за адресою: вул. Фрунзе, 6 (ст. м. «Пушкінська»). Телефонуйте нам: (057) 706 25 79.

Цей проект здійснюється за підтримки Програми і3 «Ідея – імпульс – інновація» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

777
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...