Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Виставка декоративного розпису ««Петриківка», народжена у Харкові»

Виставка декоративного розпису ««Петриківка», народжена у Харкові»

Мистецтво, що об’єднує Україну

З 3 лютого по 10 березня 2015 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбудеться виставка декоративного розпису ««Петриківка», народжена у Харкові».

Один із традиційних видів народного мистецтва – петриківський декоративний розпис – вже давно вийшов за межі Дніпропетровської області, де він зародився і розвивався як мистецтво мальованої хати. Завдяки натхненній роботі майстрів з Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужених майстрів народної творчості України – подружжя Тамари та Олександра Вакуленків, – цей вид мистецтва розвивається і на Харківщині.

На виставці будуть представлені творчі здобутки майстрів з петриківського розпису Харкова та області. Можна з впевненістю констатувати, що за останні роки на Харківщині суттєво зросла зацікавленість темою петриківського розпису: тут відбувається становлення і активний розвиток школи петриківського розпису на чолі з Тамарою Вакуленко. Цей факт можна вважати значним явищем у художній образотворчій культурі. На теренах школи уже з’явилося багато молодих обдарованих митців: Альона Кічкіна, Людмила Лісунова, Ольга Третяк та ін. Вони гідні того, щоб в майбутньому стати гордістю Слобожанщини. Це яскравий приклад того, що процес розвитку школи і виховання нових майстрів неспинний.

Більше 30 авторів представлять свої роботи на суд глядачів. В експозиції можна побачити як картини, так і витвори декоративно-прикладного мистецтва.

Під час роботи виставки проходитиме ряд майстер-класів з петриківського розпису.

«Петриківка», народжена у Харкові

Урочисте відкриття виставки відбудеться 3 лютого 2015 року о 16.00.

Виставка працює з 10.00 до 17.30, вихідний – субота, неділя.
Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху.
Довідки за тел.: (057) 700-35-79. E-mail: decor-izo@yandex.ru
Детальніше про подію – на сайті: culturа.kh.ua



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

926
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...