Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Розклад подій Бієнале молодого мистецтва на тиждень з 21 до 27 жовтня

Розклад подій Бієнале молодого мистецтва на тиждень з 21 до 27 жовтня

25 жовтня, 19:00, місце уточнюється, Показ фільму Kaucyila Brooke «The Boy Mechanic» та його обговорення.

По закінченню – вечірка від Kultura Zvuka

Мова фільму — англійська, субтитри українською

Серія фільмів та фотографій «The Boy Mechanic», над якою Кашіла Брук, що протягом десятиліть досліджує та адвокатує лесбійську культуру, почала працювати в 1996 році, — це дослідження соціальної історії лесбійських барів у містах Заходу США. Побудовані на інтерв'ю старших жінок, фільми розповідають про їхні спроби знайти та визначити своє місце в соціумі. Приватні історії точно ілюструють історію боротьби жінок за власну ідентичність і свободу та дозволяють подивитися на місто через призму певної спільноти.

Кашіла Брук (Kaucyila Brooke) — художниця, яка живе у Лос-Анджелесі та Відні. У художній практиці вона поєднує відео, фотографію, художні та критичні тексти. Вона є редакторкою книги «Гендерні Географії» (Цюріх, 2002), а її проект «The Boy Mechanic», створений на замовлення Музею Фотографії в Сан Дієго, виставлявся у США та Європі.

26 жовтня, 15:30, готель Харків, площа Свободи, 7 (вхід в арку зі сторони вулиці Трінклера), 17:00 ЦСМ “ЄрміловЦентр”, площа Свободи, 4. Кураторська екскурсія проектами основної програми Бієнале молодого мистецтва, проводять куратори Борис Філоненко і Дарина Скринник-Миська

27 жовтня, 11:00 – 14:00, Підвал СХІД OPERA, вулиця Сумська, 25, Майстер-клас «Творення світу» від студії Aza Nizi Maza

Для дітей від 7 до 12 років

На початку майстер-класу діти отримують величезне біле панно, яке згодом стане прихистком для світу, який вони вигадають. Під час майстер-класу діти продумують до найдрібніших деталей та зображають цілі світи, із власною структурою, рослинами, тваринами та істотами, які його населяють. Створені окремо, світи починають взаємодіяти один з одним, переплітатися та об’єднуватися в єдиний художній всесвіт, у якому хаос перетворюється на гармонійний порядок. По закінченні майстер-класу панно стане частиною тотальної інсталяції «Привид опери та балету»

27 жовтня, 18:00, Муніципальна галерея (вул. Чернишевська, 15)

Дискусія «Місто майбутнього: як у ньому жити? Розумні будинки, доповнена реальність, сусіди-роботи»

Модераторка: Яніна Пруденко, кураторка Відкритого архіву українського медіа-арту

Учасники дискусії:

  • Богдан Шумилович, керівник проекту «Міський медіаархів» Центру міської історії Центрально-Східної Європи (Львів)
  • Кирило Покутний, співзасновник проектів Sensorama Lab та Sensorama Academy (Київ)
  • Дмитро Мельников, архітектор, співзасновник Garage Hub (Харків)
  • Микита Худяков, організатор фестивалю мистецтва у віртуальній реальності FRONTIER (Харків)
  • Олександра Нарижна, перша проректорка Харківської школи архітектури (Харків)

Міста, у яких ми живемо, виткані з протиріч. Практично в кожного/ї з нас у кишені знаходиться суперпотужний мультифункціональний комп’ютер, але водночас нові технології слабко та повільно інтегруються до інфраструктури міст. З’являється все більше містян, що дбають про екологічність свого простору, але навколо нас існує неймовірна кількість синтетичних, у тому числі, й токсичних матеріалів. Відеокамери можуть бути одночасно і технологіями, що забезпечують безпечність перебування у місті, й паноптикумом, який обмежує нашу свободу. Що чекає на нас у майбутньому? Чи будуть посилюватися ці протиріччя, і що ми можемо зробити, щоби максимально їх згладити? Як мають змінитися суспільство, освіта та комунікації, щоби забезпечити створення максимально оптимістичних сценаріїв майбутнього наших міст? 



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

734
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...