Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Ігор Терехов: Досвід Франції у роботі з дітьми з особливими потребами може суттєво допомогти Харкову

Ігор Терехов: Досвід Франції у роботі з дітьми з особливими потребами може суттєво допомогти Харкову

Харківський міський голова Ігор Терехов відвідав спеціалізовану школу для дітей із порушенням слуху та спортивний центр П'єра де Кубертена під час свого відрядження до Парижа.

Українська делегація разом із французькими колегами провела зустріч із громадською організацією «Farinez vous», яка спеціалізується на навчанні та працевлаштуванні людей з низьким рівнем кваліфікації, які стикаються з труднощами через недостатній рівень освіти чи володіння французькою мовою. Зустріч відбулася на базі інклюзивної пекарської школи.

Крім того, делегати ознайомилися з переобладнаним спортивним центром П'єра де Кубертена, який став місцем для тренувань олімпійських команд та паралімпійців.

Ігор Терехов під час дискусій розповів, що із травня цього року в Харкові працює перша підземна школа в Україні. Вона була спроектована за найвищими стандартами безпеки та з урахуванням особливих освітніх потреб учнів, які цього потребують.

«Через війну офлайн-навчання у Харкові проводитиметься лише у метро та підземній школі. У кожній із цих локацій ми намагалися хоча б частично задовольнити освітні потреби дітей із інвалідністю. Наприклад, у підземній школі обладнано протирадіаційне укриття з витягами, спеціальними туалетними кімнатами, тактильними елементами доступності. У поміщенні у змішаному форматі навчаються 900 дітей, зокрема діти з особливими освітніми потребами. Також у Харкові діють установи, які надають підтримку та послуги дітям з інвалідністю та їхнім сім'ям. Це інклюзивно-ресурсні центри. Під час воєнного стану вони продовжують працювати як дистанційно, так і офлайн. Наразі там на обліку перебуває близько п'яти тисяч дітей», - зазначив мер.

Нагадаємо, обмін досвідом між містами відбувається за ініціативою першої леді України Олени Зеленської та на запрошення мера Парижа Анн Ідальго. Координаційний супровід надано Посольством України у Франції та ПРООН в Україні за фінансової підтримки урядів Франції та Швеції.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1790
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...