Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Игорь Терехов выступил на втором Международном саммите городов и регионов

Игорь Терехов выступил на втором Международном саммите городов и регионов

Інший Міжнародний саміт міст та регіонів проходив у рамках Конгресу місцевої та регіональної влади при Президентові України, 9 травня, у столиці країни.

Захід відкрив Президент України Володимир Зеленський. Також у саміті взяла участь президент Європарламенту Роберта Мецола.

Саміт присвячений темі комплексного відновлення потерпілих від війни громад, актуальних проблем регіонів та переселенців.

Харківський міський голова Ігор Терехов узяв участь у дискусійній панелі, присвяченій гуманітарним викликам для внутрішньо переміщених осіб.

Мер зазначив, що Харків має успішний досвід розміщення та реабілітації переселенців. За його словами, сьогодні кількість ВПО у місті становить півмільйона і при цьому продовжує зростати.

«Харків активно підтримує та приймає переселенців з 2014 року. І сьогодні нам потрібно зробити все, щоби повноцінно інтегрувати цих людей у наші громади, щоби вони в жодному разі не відчували себе покинутими, а могли знайти повноцінну роботу, мали де жити і що є. Наприклад, у Харкові вже два роки безкоштовно курсує весь транспорт. Ми щодня годуємо по 41 тисячу людей безкоштовними гарячими обідами. Діти ВПО навчаються у метрошколі та підуть до першої підземної школи разом із харків'янами. У місті багато років діють пільгові програми із придбання житла переселенцями. Ми зацікавлені у прищепленні нашої харківської ментальності кожному, хто вирішив обрати Харків своїм новим будинком», - сказав Ігор Терехов.

У своєму виступі заходів також наголосив на важливості подолати енергетичні проблеми міста та підготувати його до стабільного проходження наступного опалювального сезону.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

864
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...