Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Харківський національний медичний університет підтримує боротьбу із пандемією COVID-19

Харківський національний медичний університет підтримує боротьбу із пандемією COVID-19

Харківський національний медичний університет долучається до боротьби із поширенням COVID-19 у Харківському регіоні через кафедри інфекційних хвороб, дитячих інфекційних хвороб, епідеміології, які напряму контактують з хворими на коронавірус, а також інші клінічні кафедри, які консультують хворих. 

Медичний персонал, який працює з пацієнтами із підозрою та підтвердженим діагнозом COVID-19, забезпечений всіма засобами індивідуального захисту, наданими Університетом. Лікарі діють за протоколами, затвердженими МОЗ України, проводять чергування у відділеннях Обласної клінічної інфекційної лікарні та Обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні.

За словами завідувачки кафедри інфекційних хвороб Катерини Юрко, асистенти кафедри ведуть пацієнтів у палатах відділень вищезазначених лікарень, доценти та професори проводять консультативну роботу в усіх медичних закладах регіону, а також долучаються до чергувань санітарної авіації.

Між тим, Харківський національний медичний університет створює нові форми консультування і надання допомоги студентам, викладачам та пацієнтам задля запобігання поширення пандемії COVID-19 у Харкові та Харківський області.

У квітні цього року за спільної ініціативи Студентського самоврядування та адміністрації ХНМУ було створено медичний колл-центр, головною метою якого є підтримка студентів Університету у разі підозри або захворювання на гостру респіраторну вірусну інфекцію, у тому числі коронавірус. У роботі колл-центру задіяні студенти старших курсів, що мають досвід роботи у лікувальних установах на чолі з лікарями пункту охорони здоров’я ХНМУ.

Основні завдання колл-центру – це рекомендації щодо отримання консультації з лікарем за телефоном, направлення до сімейного лікаря, визначення тактики лікування, отримання рекомендацій щодо амбулаторного лікування та перебування у самоізоляції, виклику карети швидкої допомоги та госпіталізації. Також студенти отримують настанови стосовно профілактики гострих респіраторних вірусних захворювань. Консультування ведеться трьома мовами: українською, російською та англійською, що дозволяє надати допомогу не тільки українським, а й іноземним студентам. З моменту заснування колл-центру було зафіксовано більше 300 звернень.

Студенти старших курсів та лікарі-інтерни університету не стоять осторонь вкрай складної ситуації зі стрімким поширенням коронавірусної хвороби. Працюючи на посадах молодших спеціалістів в медичних закладах, зокрема в бригадах швидкої медичної допомоги, лабораторіях м. Харкова та Харківської області, студентство активно долучено до надання медичної допомоги населенню, в тому числі хворим з COVID-19.

У цей непростий час співробітники та студенти ХНМУ не залишаються осторонь напруженої епідеміологічної ситуації у країні та світі, і надалі будуть приймати активну участь у протидії поширенню пандемії COVID-19.



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

3223
RSS
Даша
10:35
Так держать!
Татьяна
13:31
На злобу дня. Больше бы такой активности
Виктория
10:22
Гордимся!
Загрузка...