Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Правительство внедряет финансовые программы для повышения энергонезависимости потребителей

Правительство внедряет финансовые программы для повышения энергонезависимости потребителей

Українське уряд запроваджує пакет рішень та фінансових програм, які допоможуть забезпечити енергонезалежність громадян та сприяють енергетичній безпеці держави.

Як повідомили у Міністерстві енергетики, розвиток альтернативних джерел генерації енергії має стати складовою нової української енергосистеми.

«Нарощування потужностей розподіленої генерації електроенергії має важливе значення для забезпечення термінових потреб споживачів. Тому держава створює умови для підвищення громадянами та бізнесом власної енергонезалежності з мінімальною кількістю бюрократичних процедур та можливостями залучення фінансування для таких проектів», - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Так, наприклад, було введено програму кредитування під 0% для фізичних осіб на придбання установок, які виробляють електричну енергію з альтернативних джерел. На купівлю сонячних панелей чи вітрових установок буде надано кредит до 480 тис. грн.

Крім того, за програмою «Доступні кредити 5-7-9» об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) можуть отримати кредит у розмірі до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. На ці кошти можна придбати та встановити сонячні панелі, інвертори, системи зберігання електроенергії та інше допоміжне обладнання. Підприємці можуть придбати та встановити газотурбінні, газопоршневі або біогазові генеруючі установки, а також розвивати власну генерацію. На це 19 найбільших банків України надають пільгове кредитування.

Також 20 липня розпочала роботу урядова гаряча лінія 15-49. Громадяни можуть звертатися на неї для вирішення питань, пов'язаних з енергетичною галуззю, зокрема щодо встановлення альтернативних джерел енергії.

З більш детальною інформацією щодо фінансових програм можна ознайомитись на Сайт Міністерства енергетики України.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

659
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...