Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Вчені розробили мікророботів для вирішення медичних завдань

Вчені розробили мікророботів для вирішення медичних завдань

Вчені Корнеллського університету (США) створили мікроробота, керованого за допомогою лазера. Про це повідомляє сайт організації.

За словами фахівців, раніше їм доводилося керувати та давати енергію мікророботам за допомогою дротового інтерфейсу. Однак, вчені розробили мініатюрні машини розміром від 100 до 250 мікрометрів, якими можна керувати віддалено за допомогою лазера. Чотириногі мікророботи можуть змінювати напрямок руху і швидкість залежно від бажання оператора.

Вчені зібрали роботів із спеціальних напівпровідників, оснащених фотогальванічними елементами. Завдяки цьому машини вирізняються мінімальним енергоспоживанням. Роботи складаються приблизно з 1000 транзисторів, тобто відносно простими пристроями: для порівняння, сучасні відеокарти мають близько 76 мільярдів транзисторів. Фахівці вважають, що у майбутньому роботів можна буде застосовувати для вирішення медичних завдань.

Отримані роботи мають сенсори, які дозволяють їм орієнтуватися на світло, визначати різні хімічні елементи, утримувати та виводити шкідливі речовини. Теоретично за допомогою таких апаратів у майбутньому можна буде проводити складні та високоточні хірургічні операції.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1616
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...