Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Місто Харків отримав статус креативного міста ЮНЕСКО у номінації «Музика»

Місто Харків отримав статус креативного міста ЮНЕСКО у номінації «Музика»

8 листопада 2021 року у місті Парижі (Франція) оголосили про залучення до мережі ЮНЕСКО Creative Cities Network 49 міст з різних країн світу.

Місто Харків отримав перемогу та долучився до Мережі креативних міст ЮНЕСКО як місто музики. Заявка Харкова отримала підтримку від міст-побратимів та партнерів.

Про це повідомляється на офіційному сайті: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Y-XbENX4SpoJ:https://en.unesco.org/creative-cities/events/49-new-cities-join-unescos-creative-cities-network+&cd=2&hl=uk&ct=clnk&gl=ua

Мережа креативних міст ЮНЕСКО (UNESCO Creative Cities Network) створена у 2004 році з метою сприяння співпраці з містами, які визначили креативність як стратегічний фактор для свого сталого розвитку.

На сьогоднішній день 295 міст з 90 країн складають цю мережу, де творчість та культурна індустрія є центром планів розвитку на місцевому рівні та аспектом співпраці на міжнародному рівні.

"Ми закликаємо всіх співпрацювати з державами для зміцнення міжнародного співробітництва між містами, які ЮНЕСКО бажає просувати" – каже Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азуле.

Приєднуючись до Мережі, міста зобов’язуються ділитися своїми найкращими практиками та розвивати партнерські стосунки з громадським та приватним секторами. Титул міста-члена Мережі креативних міст є іміджевою та репутаційною перевагою, надає можливості для спільних міжміських і міжнародних проектів, обміну досвідом та навчання на кращих практиках, дає змогу залучати міжнародну фінансову допомогу.

Приєднання до Creative Cities Network – це довготривале зобов’язання. Міста-члени мають представити реалістичний план дій, включно з конкретними проектами та ініціативами у певній сфері, які мусять бути втілені протягом наступних 4 років. Міста-члени Мережі визнають важливість сталого та інклюзивного розвитку міст, тому зобов'язуються посилювати роль культури і креативності для реалізації Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року.

У червні місяці Харківська міська рада подала заявку на участь у Конкурсі Мережі креативних міст ЮНЕСКО. З метою продемонструвати потужний потенціал міста у сфері музики та показати «Як звучить Харків?».

Наше місто звучить однаково з любов’ю та натхненням у серцях харків’ян та гостей міста. Харків і його мешканці люблять музику настільки, що нею пронизані офіційні заходи та молодіжні ініціативи, виступи музикантів із всесвітньо відомими іменами та перформанси представників вуличних культур.

Музичний Харків звучить у найкращих парках, нових світломузичних фонтанах, на фестивалях вуличної музики, рок-фестивалях, джазових фестивалях, фестивалях класичної музики, етно-фестивалях, фестивалях електронної танцювальної музики.

Харків має розвинену музичну інфраструктуру, найбільш визначними об’єктами якої є Харківська філармонія, Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В. Лисенка, Харківський академічний театр музичної комедії, величезна кількість музичних шкіл і шкіл мистецтв, спеціалізовані вищі навчальні заклади, сучасні майданчики для музичних фестивалів і концертів. Наше місто унікальне своїми мультикультурними надбаннями і має багаті давні традиції народного фольклору. Це все доповнює надзвичайно багатий і різноманітний спектр асоціацій, агентств, ансамблів та артистів. 

Харків славиться чудовими оркестрами, що працюють у різних жанрах, найяскравішим представником яких є культовий проєкт Prime Orchestra – перший приватний оркестр, який виконує «іншу класику», родоначальник нового формату sympho show, що поєднав у собі всі сучасні музичні напрямки і класичну основу симфонічного оркестру. Prime Orchestra став музичним амбасадором сучасного Харкова і представляє місто в усьому світі.

Місто працює над проєктом Стратегії розвитку міста Харкова до 2030 року,
в якій зроблено акцент на підтримці й розвитку сектора креативної економіки
з метою перетворення міста на більш комфортне, стійке, інклюзивне та стабільне. На постійній основі безкоштовно проводяться заходи, спрямовані
на підтримку креативних індустрій, а саме: фестивалі креативних індустрій Create Kharkiv, воркшопи для представників сфери креативних індустрій та навчальні програми в музичній сфері та багато іншого.

Довідка. У 2015 році Львів отримав статус креативного містаЮНЕСКО у номінації «Література» та став першим в Україні містом, що ввійшло до Мережі. Одеса другою у 2019 році з українських міст долучилася до всесвітньої Мережі креативних міст ЮНЕСКО як місто літератури.



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1303
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...