Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

​Арсенал Ідей Україна у Харкові

​Арсенал Ідей Україна у Харкові

7 вересня у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» стартувала Всеукраїнська програма Арсенал Ідей Україна.

Програма передбачає створення у містах України постійно діючих освітніх платформ для дітей, молоді та родин на основі досвіду реалізації проекту Арсенал Ідей у Мистецькому Арсеналі, місто Київ.

Проект є новою формою роботи з аудиторією, адже в результаті його реалізації у музеях та освітніх закладах буде створено інтерактивний простір для творчості, дослідництва та пізнання, що поєднає у єдиній освітній програмі мистецтво, науку, інновації.

Проект є соціально спрямованим та передбачає адаптацію активностей і простору в цілому для людей з інвалідністю задля сприяння їх інтеграції у соціум.

Метою програми є створення інтерактивних платформ для творчості, дослідництва та пізнання, що стимулюватимуть розвиток власних освітніх та мистецьких програм у музейних інституціях та освітніх закладах, сприятимуть всебічному розвитку молоді - творчим та науковим пошукам, генеруванню ідей та власного шляху вирішення завдань, формуванню активного світосприйняття, креативного мислення, комунікативних здібностей, що досягається засобами мистецтва та особливими методами, які не застосовуються у шкільних закладах. З погляду розширення співпраці та здобуття досвіду програма Арсенал Ідей Україна створить нові можливості для втілення прогресивних ідей у сфері позашкільної освіти та музейної справи в Україні.

Програму створено у співпраці Соціальної програма Марини Порошенко, Благодійного фонду “Мистецький Арсенал», НКММК “Мистецький Арсенал”.

Першими учасниками програми та співорганізаторами проекту у Харкові стали Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та Харківський літературний музей.

Партнерами програми стали Посольство США в Україні, Український центр розвитку музейної справи, Epson, DoMyRoom, InclusiveFriendly.

Авторство, розробка та стартове забезпечення програми Благодійний фонд “Мистецький Арсенал”.

У рамках програми Арсенал Ідей Україна у Харкові створено Простір Ідей Science&Museum – спільний проект Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Харківського літературного музею та Благодійного фонду «Мистецький Арсенал», які разом з партнерами об’єдналися задляформування нової платформи для пізнавального дозвілля, творчості й дослідництва, доступної для людей з інвалідністю, що поєднає освітню діяльність навчальних закладів та музейних інституцій, сприятиме розвитку новихосвітніх програм для молоді.

Проект представляє інтерактивну лекційну програму, мистецькі твори та комплекс активностей для дітей та молоді, родин, шкільних груп. Участь у проекті допоможе дітям та підліткам навчатися вільному обміну думками, формувати спільні підходи до вирішення актуальних завдань, творчих і наукових пошуків, стимулювати креативність, інтерес до інновацій та технологій, волонтерства і підприємництва.

Графік роботи – Пн – Пт з 10:00 до 18:00

Адреса - Національний технічний університет «ХПІ», Електрокорпус, вул. Кирпичова 2

Сторінка Арсенал Ідей Харків у фесбуці



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1221
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...