Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

У шести містах Харківської області облаштували нове житло для переселенців

У шести містах Харківської області облаштували нове житло для переселенців

Нове житло у шести відремонтованих будівлях у Золочеві, Дергачах, Ізюмі, Краснограді, Лозовій та Богодухові отримають272 вимушених переселенця, 54 з яких вже переїхали до своїх нових домівок. 

Капітальний ремонт для покращення життєвих умов переселенців був зроблений у 16 квартирах та 99 кімнатах у рамках проекту УФСІ V, що виконується Українським фондом соціальних інвестицій за донорські кошти Уряду Німеччини, надані через Банк розвитку KfW.

«Люди, яких ми називаємо ВПО, приїхали до нас, щоб будувати нормальну Україну, нам треба їм допомогти, щоб вони адаптувалися і реалізували себе, – розповів директор Східного регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Сергій Кадигроб. – Завдяки допомозі Уряду Німеччині наш Фонд реалізує Проект «УФСІ V». Ми приходимо саме у ті міста, у ті громади, де дійсно необхідно інвестувати у соціальну сферу та у соціальний розвиток. Шість міст виграли конкурс та стали місцями імплементації нашого Проекту. На початку орієнтація була на створення якомога більшої кількості місць для поселення, щоб швидко надати переселенцям дах над головою. Тому більшість місць було облаштовано саме у гуртожитках. Однак, певна частина місць створена у квартирах відновлених будівель, як це зроблено у Краснограді».

Два будинка в Харківській області вже заселено – ключі від нових домівок отримали 10 родин у Богодухові і 12 - у Краснограді. Ще у чотирьох містах заселення відбудеться найближчим часом. Житло переселенці отримають безкоштовно і мають сплачувати лише комунальні послуги.

«Наша тісна співпраця з Українським фондом соціальних інвестицій призвела до того, що ми розробили проект цього житла, – зазначила секретар Красноградської міської ради Катерина Єніна. – У будинку вже заселені 12 квартир – чотири двокімнатні та вісім однокімнатних. Ці квартири забезпечені відповідними умовами – санвузлами, кухнями, тощо. У місті з’явилося сучасне житло, дуже зручне для проживання. Слід також зазначити, що третина з переселенців, які отримали житло в Краснограді – діти».

З урахуванням потреб переселенців та місцевих мешканців, Українським фондом соціальних інвестицій у Харківській області також було відремонтовано два дитячих садка, чотири школи та Вовчанський спеціальний будинок-інтернат.

«Станом на сьогодні у Харківській області офіційно зареєстровано більше 129 тис. вимушених переселенців, підкреслив директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної адміністрації Юрій Шпарага. Завдяки роботі Українського фонду соціальних інвестицій сьогодні забезпечено житлом 272 особи. У даному випадку ми говоримо про соціально незахищені верстви населення – тобто про тих громадян, які не змогли придбати для себе житло та адаптуватися без допомоги зовні. Комплекс питань, якщо брати ВПО – це і надання житла, і подальший соціальний супровід громадян, які отримали житло. Об’єкти соціальної інфраструктури – дошкільні та шкільні навчальні заклади у містах, де переселенцям надали житло, також приведені у належний стан».

Наразі у відновлення житла для переселенців у Харківській області інвестували вже близько 52,3 млн грн. Загальний обсяг інвестицій у об’єкти соціальної інфраструктури області становить близько 88 млн грн. 



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

872
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...