Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Дифузія: "Констеляція"

Дифузія: "Констеляція"

Роботи з колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків

04.06.2021-03.07.2021

Презентація проекту за участі куратора та представників музею – 3 червня (четвег) о 18:00

Цей рік (2021) для Муніципальної галереї є ювілейним (25 років), тому літо ми починаємо з гостьової виставки від Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків знаходиться у місті Луцьку, на території Культурно-розважального центру "Адреналін Сіті". Урочисте відкриття відбулось 24 серпня 2018 року. Музей Корсаків створений з метою розвитку духовності нації, пропагування українського мистецтва у світі шляхом презентації яскравих творчих здобутків художньої культури XX століття, знайомства відвідувачів з сучасним мистецтвом через авторські проекти, інсталяції, перформанси.

Культурно-мистецький проєкт «Дифузія» (лат.поширення, розтікання) об'єднує серію гостьових виставок, що мають на меті продемонструвати світу актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість та творчий потенціал української наці, сприйняти розвитку мистецтва у різних регіонах України та посилити співпрацю між музейними інституціями. В експозиції, яка триватиме до 3 липня, буде представлено кілька десятків живописних та графічних робіт з колекції В експозиції, яка триватиме близько місяць, буде представлено кілька десятків живописних та графічних робіт з колекції МСУМК. Серед них, зокрема, унікальні картини з доповненою реальністю.

«Констеляція» - експозиційний напрямок культурно-мистецького проєкту «Дифузія» створений з метою дослідження генези сучасного українського мистецтва, її виникнення, походження, витоків.

Вона сформована за регіональним принципом. Адже для кожного з українських регіонів характерні свої традиції, своє минуле, свої ракурси бачення національних перспектив та культурно-художні стереотипи.

«Констеляція» підкреслює вагомість впливу локального історико-культурного та художнього досвіду на формування сучасного українського мистецтва. Аналіз його розвитку в Україні неможливий без урахування регіональних відмін ностей, без співставлення різних практик, особливостей місцевого контексту.

Даний експозиційний напрямок включає: Західний, Дніпровський, Одеський, Закарпатський, Київський, Харківський та Південно-Східний мистецькі осередки.

Представники експозиційного напрямку:

Микола Кумановський, Кость Борисюк, Петро Гулин, Олександр Аксінін, Дмитро Стецько, Богдан Сорока, Зеновій Флінта, Роман Сельський, Влодко Кауфман, Мирослав Ягода, Леопольд Левицький, Любомир Медвідь, Іван Заводовський, Василь Бажай, Віктор Маринюк, Сергій Савченко, Олександр Стовбур, Юрій Єгоров, Василь Сад, Валерій Басанець, Сергій Алієв-Ковика, Володимир Лобода, Людмила Лобода, Ніна Денисова, Петро Малишко, Руслан Тремба, Віктор Мельничук, Тарас Табака, Петро Ряска, Павло Бедзир, Ніна Мурашкіна, Микола Кривенко, Петро Лебединець, Микола Журавель, Андрій Александрович-Дочевський, Анатолій Твердий, Тіберій Сільваші, Олександр Дубовик, Олег Тістол, Борис Фірцак, Белла Логачова, Вадим Петров, Олександр Сердюк, Петро Антип, Емма Андієвська.

Нагадуємо, що в нас діють карантинні обмеження, тож будь ласка не забувайте надягати маски перед входом до галереї та дотримуватися соціальної дистанції!



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1301
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...