Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Харків отримав дві перемоги в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування 2020»

Харків отримав дві перемоги в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування 2020»

Команда Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту отримала для Харкова дві перемоги в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування 2020», який щорічно організовує Міністерство розвитку громад та територій України.

Харківська міська рада була нагороджена за текі практики:

1) Сприяння розвитку громадських ініціатив на базі Школи соціального проєктування та грантрайтингу “Open Grants School”, під керівництвом Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради, тема конкурсу: “Влада та громада: інформування, діалог, участь”;

2) Кластер неформальної освіти “Kharkiv EDU Cluster”, тема конкурсу: “Покращення якості надання освітніх послуг (дошкільна, середня та професійно-технічна освіта)”.

Детальніше про практики:

1)“Open Grants School” – це Харківська школа соціального проєктування і грантрайтінга. Програма «Open Grants School» побудована на інтерактивних методах навчання і складається з семінарів-тренінгів, персональних завдань, роботи над кейсами, зустрічей-консультацій з міжнародними експертами тощо. Навчання у Школі соціального проєктування і грантрайтінга є майданчиком для розвитку компетенції, навичок, допомагає в розробці і грамотному оформленні креативних проєктів, здатних принести реальну користь Харкову і його жителям.

2)“Kharkiv EDU Cluster” – кластер неформальної освіти в Харкові. Вони аналізують світові тенденції, розповідають про сучасні навички та формують освітні тенденції. Задача кластера – розвиток гнучких навичок у своєї цільової аудиторії - підлітків та молоді. А ще створення екосистеми серед людей, які розвивають soft skills на ринку неформальної освіти.

Про конкурс:

«Кращі практики місцевого самоврядування» – щорічний конкурс, організатором якого сьомий рік поспіль є Міністерство розвитку громад та територій України і його партнер – Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

Цьогоріч на конкурс надійшло 168 заявок з усіх областей України, з них 88 – від об’єднаних територіальних громад.

«За сім років ми отримали понад тисячу заявок, значна частина з них від об’єднаних територіальних громад. Це свідчить про те, що створення спроможних громад відкриває простір для пошуку нових ідей, орієнтованих на їх розвиток. Громади конкурують між собою за ідеї, бізнес, інвестиції і за свою привабливість. Лідерами за кількістю заявок є Дніпропетровська (18), Полтавська (15), Донецька (14) Харківська (11) області.» – зазначив В’ячеслав Негода.

Менеджерка Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Ольга Шевчук, наголосила, що проведення конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» стало в Україні доброю традицією та «однією з важливих і яскравих подій в річному календарі українського місцевого самоврядування та Ради Європи».



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

539
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...