Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Харківські медики - у трійці лідерів чемпіонату України з екстренної медичної допомоги

Харківські медики - у трійці лідерів чемпіонату України з екстренної медичної допомоги

Команда з Харківщини здобула третє місце у загальнонаціональних змаганнях бригад екстренної медичної допомоги «Буковинські медичні ралі 2024», що відбулися у Чернівецькій області.

Два дні 26 бригад та 104 медики зі всіх регіонів нашої держави демонстрували знання, вміння та вправність у змодельованих умовних інцидентах зі спасіння людей.

Участь у церемонії відкриття чемпіонату взяла Перша леді України Олена Зеленська, побажавши всім учасникам заходу успіху.

«Медики Харківщини – справжні герої. Їм доводиться працювати у надзвичайно складних умовах, спасаючи життя під обстрілами. Свою мужність та високий професіоналізм вони доводять щодня. Бажаємо міцного здоров'я та найскорішої Перемоги», - звернувся до медиків екстреної медичної допомоги начальник Харківської ОВ Олег Синєгубов.

«Змагання були неймовірними. Вражала не лише масштабність заходу, а й вміння учасників, які брали в ньому долю. Харківські медики, окрім високого професіоналізму, ще й дуже сміливі. І ця сміливість заслуговує на особливе уваження. Вітаю наших переможців», - зазначає директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

Ювілейний Х чемпіонат України з екстренної медичної допомоги пройшов уперше після початку повномасштабної війни в Україні.

За цю годину лише Харківські медики отримали понад 900 тисяч викликів. Понад 75 тисяч з яких – виклики пов'язані з отриманням саме бойових травм у цивільних.
Проведено близько 300 успішних реанімацій.

На жаль війна забрала життя 6 медичних працівників нашого регіону, ще 11 постраждали.

Пошкоджень зазнали 81 спецавто, ще 14 – знищено.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

872
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...