Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Харківський театр Шевченка став одним із переможців грантової програми Німеччини

Харківський театр Шевченка став одним із переможців грантової програми Німеччини

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Шевченка готується до нового проекту: «Шевченка 2.0».

Його реалізують завдяки перемозі у грантовій програмі «Стабілізаційний фонд культури та освіти 2023 року Федерального міністерства закордонних діл Німеччини та Goethe-Institut».

Загалом на грант було подано близько 550 заявок зі всієї України. Переможцями оголошено близько 60 проектів, серед яких – проект театру Шевченка. Він став єдиним переможцем цієї програми з харківських державних та комунальних закладів. Сума гранту – 25 тисяч Євро.

Як зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, наразі підтримка театрально-концертних установ є дуже важливим напрямком на шляху відновлення та розвитку галузі культури України та Харківщини зокрема.

«Вітаю колектив театру Шевченка із цією победою. Залучення позабюджетних коштів та участь у грантових програмах закладів культури дає змогу реалізовувати нові проекти та робити якісний сучасний продукт. Дякуємо нашим міжнародним партнерам за те, що в таку важку для України годину підтримують нас і на культурному фронті також», – сказала Віта Ковальська.

За словами театралів, музичну виставу буде створено у сучасній театральній, візуальній та аудіальній естетиці за спеціально написаним лібрето.

«Виставу буде створено на базі та за участю трупи Харківського театру ім. Шевченка, до складу постановчої групи також увійдуть незалежні художники з Харкова та Києва: драматург Дмитро Терновий, автор поетичної адаптації Борис Гриньов, режиссер Олександр Ковшун, художник Константин Пономарьов, виконавець головної ролі – співак EL Kravchuk», - повідомили автори проекту.

Наразі триває процес створення всіх компонентів майбутнього вистави: написання лібрето, створення ескізів та виготовлення декорацій, костюмів, відеоряду та здійснення музичного продакшну. Прем'єрну виставу планується зіграти до завершення сезону 2023/2024.




Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

677
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...