Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

В Департаменте образования разъяснили, как будет организована учеба в метро

В Департаменте образования разъяснили, как будет организована учеба в метро

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко сьогодні, 31 серпня, на прес-конференції надала роз'яснення щодо організації навчального процесу у Харківському метрополітені.

За її словами, на станціях "Перемога", "Університет", "Метробудівників", "Тракторний завод" та "Академіка Павлова" облаштували 17 кабінетів площею 40 кв. м з рекуперацією повітря та шумоізоляцією, партами та необхідним обладнанням, розраховані на 20 дітей. Всього сформовано 60 класів із понад 1 тис. дітей (23 класи – першокласники). Директор департаменту зазначила, що в резерві є ще вісім класів, і набір на навчання офлайн триватиме цілий рік.

Ольга Деменко пояснила, що класи сформували тимчасові – із учнів різних шкіл. При цьому кожний дитина може повернутися до своєї школи на онлайн-навчання. У кабінетах будуть працювати вчитель та тьютор, який зустрічатиме та провожатиме дітей, займатиметься з ними під час перерви та обіду (харчування - безкоштовне). На перервах для дітей організовують інтерактивні ігри. Крім того, на кожній станції будуть медик, психолог та охорона.

Дітей, яким це необхідно, до станцій метро буде підвозити спеціальний автобус у присутності педагога, а після уроків – розвозитиме назад.

Два-три дні школярі навчаються офлайн, інші – онлайн. Щодня у дітей буде по три основні уроки. Для молодшої школи це читання, математика та лист, для середньої – українська мова та література, математика та історія. Інші предмети вони вивчатимуть онлайн. Тривалість уроків становитиме 30-45 хв залежно від віку учнів. Навчання буде організовано у дві зміни – з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. Тобто в одному кабінеті в один день зможуть навчатися два класи.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

728
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...