Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Фольклор і вишивка: українська дизайнерка створила колекцію для Gucci

Фольклор і вишивка: українська дизайнерка створила колекцію для Gucci

Українська дизайнерка Віта Кін представила капсульну колекцію для відомого бренду Gucci. До нової колекції увійшли вишиванки та сукні у традиційному українському стилі. Пропонуємо вам ознайомитися з колекцією та її історією.

На сайті Gucci зазначається, що на створення колекції дизайнерку надихнула традиційна українська вишивка.

Сукні хвалять за "квіткову вишивку з вишуканим дизайном", а колекцію називають "невинно фольклористичною і невимушено витонченою". До колекції увійшли міні- та максісукні з високою талією, спідниця та блуза-вишиванка, шалі та кейп. Усі вироби доповнені вишивкою та аплікацією, а виготовлені з льону.

Купити речі з нової колекції Vita Kin можна на сайті Gucci Vault. Їхній ціновий діапазон - від 950 до 2100 євро. Деякі позиції вже розпродали.

Зоя Звиняцьківська, яка займається fashion-критикою та історією моди, нагадує, що Віта Кін багато років розвиває свій власний стиль, у якому використовує в одязі народні мотиви різних народів - від латиноамериканців до африканців. "Українські мотиви (якщо їх можна відокремити) розглядаються як частина великого світового орнаментального народного епосу, елемент яскравого неприборканого життя, що в моді зазначають як "трайбл", - зауважує критикиня.

Звиняцьківська додає, що для того, щоб нарешті з'явився якийсь загальний "український стиль", українцям треба переосмислити народний костюм. "Бо мода - це міська елітарна штука. і це ніхто не зробить замість нас", - додає вона.

Gucci запустив власний концепт-стор Vault, щоби надати можливість молодим дизайнерам з усього світу демонструвати свою творчість. Тут також продаються їхні речі.

Віта Кін запустила свій однойменний бренд Vita Kin у 2008 році.

Фото - Gucci VAULT, Max Siedentopf (Art Direction), Alex Harrington (Styling).

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1580
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...