Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Громадський транспорт у Харкові відтепер можна відстежувати онлайн

Громадський транспорт у Харкові відтепер можна відстежувати  онлайн

Скільки хвилин чекати на тролейбус і чи не потрапив трамвай у чергову дріфт-халепу? Про це харків’яни тепер можуть дізнатись миттєво завдяки проекту «Зупинка».

Подивитись де знаходиться зараз потрібний тролейбус чи трамвай, за скільки хвилин він буде на зупинці, а також дізнатись про кількість одиниць транспорту на маршруті, а, відповідно, його наповненість, тепер можна на сайті smartarea.info. Інформація надається в реальному часі.

Для втілення проекту «Зупинка» транспорт міста було оснащено GPS – трекерами, що допомагають відстежувати місце його перебування. Інформація синхронізується з даними сервісів, які відображають мапи міста. Проект реалізовується у рамках стратегії розвитку міста від харківського міського голови.

Як розповів очільник міського Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Олег Дробот, данні, що раніше були доступні лише для внутрішнього використання КП «Міськелектротранссервіс», тепер надані розробникам додатків CityBus та EasyWay. З них, за допомогою QR – коду, розміщеному на зупинках, громадяни отримують всю необхідну інформацію.

За словами Олега Дробота, на реалізацію нововведення не було витрачено жодної копійки бюджетних коштів:

  • Місто не витрачало бюджетні кошти на цей проект Все, що повинно було зробити місто, — це відкрити ці дані у відповідному форматі, щоб в режимі реального часу усі компанії, які надають відповідні картографічні сервіси, могли використовувати ці дані.
  • У жовтні, повідомив Олег Дробот, ресурсом вже скористалися 52 тисячі громадян. Планується, що найближчім часом функції сервісу розширяться. Наприклад, з нього можна буде отримати оптимальний маршрут пересування з усіма потрібними пересадками та інформацією про вартість транспортних послуг, а також сповіщення щодо зміни маршрутів транспорту та дорожніх заторів на обраних напрямках.  



    Подписывайтесь на наш канал:
    «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
    78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

    736
    RSS
    Нет комментариев. Ваш будет первым!
    Загрузка...