А вы знали, что...
Людина витрачає на їжу 5% свого життя, і, як правило, зовсім не знає, що вона їсть і які властивості цих продуктів. Тому давайте розглянемо найцікавіші факти, пов'язані з їжею.
1. Арахіс не є горіхом. Він належить до бобових. Крім того, арахіс входитиме до складу динаміту.
2. Найближчим родичем миндалю є персик.
3. Жолуді використовувалися як замінник кави під час американської громадянської війни.
4. Американці їдять практично 100 гектарів піци на день, тобто приблизно 350 скибочок на секунду.
5. Яблука, картопля та лук мають однаковий смак, якщо ви їсте їх із закритим носом.
6. Насіння яблук отруйне. Крім того, яблука є більш ефективними помічниками у ранковому пробудженні, ніж кофеїн.
7. Банані – це не фрукт. Вони являють собою тип трави, крім цього вони містять хімічні речовини, здатні підняти настрій. А запах бананів та зелених яблук, саме запах, а не прийом їх у їжу, сприяє схуднення.
8. Мед є єдиним продуктом, який не псується.
9. Салаті Макдональдс містять до 60% більше жиру, ніж їх гамбургери.
10. У США 99% гарбуза продається тільки з метою художнього оформлення на Хелловін.
11. Олія насіння петрушки містить у своєму складі галюциногенні речовини.
12. Мускатний горіх дуже отруйний, якщо вводитися внутрішньовенно.
13. Полуниця містить більше витамину С, ніж апельсини.
14. Винахіднику вафельниці зовсім не понравилися вафлі.
15. Порошок на жувальній гумці є дрібномолотим мрамором.
16. Дослідження на молекулярно-генетичному рівні показали, що ДНК тварин та грибів є максимально близькими. В орегоні було знайдено гігантський гриб, якому вже понад 2400 років, а його розмір – 3,4 квадратні милі, і він продовжує зростати.
17. Колір чилі впливає на його смак. Чим менший розмір перцю, тим він гостріший.
18. Печиво було винайдено у 1916 році виробником лапши Джоджем Юнгом у Лос-Анджелесі.
19. Шафран виробляється з дрібних висушених тичинок квітів крокуси і є найдорожчою з прянощів. 20. Рис є основним продуктом харчування більш ніж половини населення світу.