Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Нова виставка у Харківської муніципальної галереї - «25»

Описание:

◼️ З нагоди 25-річчя Харківської муніципальної галереї, запрошуємо на відкриття виставки "25", що відбудеться 28 вересня 2021 року о 18:00 за адресою - вулиця Чернишевська, 15.

◼️ Харків одним з перших в Україні (грудень 1996 р.) розпочав процес популяризації та інституалізації сучасного мистецтва створивши Харківську муніципальну галерею. Будучи новатором і лідером в культурній сфері галерея стала невід'ємною частиною арт-процесу України.

◼️ Виставка є результатом дослідження історії розвитку інституції в рамках кураторського проєкту Насті Хлестової та Антона Ткаченка.

◼️ У виставковому проєкті буде висвітлено історію створення та функціонування МГ, показано основні події та виставки, які вдалось створити за 25 років роботи.

◼️ Величезна кількість архівних матеріалів - від плакатів до статей про кожну з виставок, історії різних поколінь працівників галереї, спогади очевидців, художні роботи з колекції та артефакти з архіву галереї, які покажуть історію народження цього культурного майданчика та процес його змін і нововведень, які саме МГ запроваджувала у мистецькому житті Харкова та України

◼️ В експозиції знаходитиметься інсталяція, де глядач може ознайомитися з усіма найважливішими подіями в життІ галереї та Харкова у хронологічному порядку (перший фестиваль для молодих художників NonStopMedia, проект Культурні герої, проведення Другої Національної Бієнале молодого мистецтва).

◼️ "25" продемонструє глядачу як вплинула галерея на сучасне мистецтво міста і України та який фундамент заклала для художнього руху Харкова яким ми бачимо його зараз.
Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...