Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Констеляція

Описание:

3 червня 2021 року, о 18:00

«Констеляція» - експозиційний напрямок культурно-мистецького проєкту «Дифузія» створений з метою дослідження генези сучасного українського мистецтва, її виникнення, походження, витоків.

Вона сформована за регіональним принципом. Адже для кожного з українських регіонів характерні свої традиції, своє минуле, свої ракурси бачення національних перспектив та культурно-художні стереотипи.

«Констеляція» підкреслює вагомість впливу локального історико-культурного та художнього досвіду на формування сучасного українського мистецтва. Аналіз його розвитку в Україні неможливий без урахування регіональних відмін¬ностей, без співставлення різних практик, особливостей місцевого контексту.

Даний експозиційний напрямок включає: Західний, Дніпровський, Одеський, Закарпатський, Київський, Харківський та Південно-Східний мистецькі осередки.

Культурно-мистецький проєкт «Дифузія»

Проєкт об’єднує серію гостьових виставок, що мають на меті продемонструвати світу актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість та творчий потенціал української нації.

Цілі проєкту:
• Збільшення доступності сучасного національного мистецтва для кожного жителя України.
• Розширення аудиторії його поціновувачів у нашій державі, а також за її межами.
• Інтелектуальне та естетичне збагачення відвідувачів музеїв та галерей через переосмислення та рефлексію сучасних трендів у мистецтві.
• Сприяння розвитку мистецтва в різних регіонах України через презентацію творчих пошуків провідних сучасних українських художників.
• Посилення взаємодії між музейними інституціями та досягнення
синергетичного ефекту від співпраці задля інтенсифікації розвитку культури української нації.

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...