Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

"СТРУМ" Володимир Старіков

Описание:

Нестримний плин часу. Стримкість подій, напруга, буденне життя все частіше нагадує фільм у стилі «екшен».

Кожен день, як білий аркуш для митця.
Струм світла. Життєдайна енергія натхнення.
Біла сіль щоденної праці.
 
Нові роботи Володимира Старікова, презентовані нині у Муніципальній галереї Харкова, якимось чином нагадують старовинні поштові станції на безкінечному шляху життя: можна зупинитись, перевести подих, озирнутися довкола, дати перепочити коням.
 
Вишукані коллажі, стримані і довершенні, сповнені глибинного змісту, але без будь-якого пафосу. В них немає «загравання» з глядачем. Це роботи – в першу чергу – для себе. Мішель Монтень в своїх «Ессеях» згадував про митця, якого запитали: нащо він займається речами, які мало кому зрозумілі. І той відповів: «Мені достатньо, коли їх буде двоє, або один. Мені достатньо, якщо не буде жодного». Такий егоїзм художника, сповнений відваги, скидається на аскезу. Свідомий вибір самотності.
 
Проте, хто знає? Чи не дає це можливості іншого, додаткового життя у новому світі, який створив ти сам?
 
Сьогодні у цей світ може поринути будь хто. Тихе сяйво колажів, абстрактних і фігуративних, сповнених алюзій і натяків. Іноді довершеність пластичної ідеї наближається майже до символу, знаку, печатки часу. Натяк, зернятко, з якого стрімко виростає могутнє дерево думки, таємничого сенсу, прозріння. Роботи звертаються, мабуть, до самого сокровенного і потаємного, що є в глибинах душі кожного з нас.
 
Доречним буде ще й таке зауваження. Експозиція абсолютно екологічна. Тут зовсім нема хімії (у будь якому розумінні). Матеріалами є старі газети, папір для обгорток, інструкції ліків, що тепер додаються до будь якого коробка пігулок, рештки рекламних буклетів, марля. Використано виключно натуральні барвники: чай, кава, настоянка йоду.
 
Володимир Старіков є членом Української Спілки художників з 1995 року. Брав участь у багатьох міжнародних, закордонних та всеукраїнських виставках та арт-проектах. Автор десятка персональних виставок. Його роботи зберігаються у музеях та приватних колекціях України, Німеччини, Ізраїлю, Італії та США. Зокрема, у зібранні Zimerli-Art Muzeum, штату Нью-Йорк.
 
Більше чверті століття Старіков викладав спеціальні дисципліни у Харківському художньому училищі. Наразі колишні учні працюють у багатьох куточках світу, за їхніми листами можна вивчати географію, від Данії до Японії. Так розбігаються струмочки харківської мистецької школи, стіни якої оздоблені іменами багатьох самобутніх майстрів. Є серед них і Володимир Старіков. 

Запрошуємо Вас відвідати виставку Володимира Старікова "Струм", яка проходить в головному залі Муніципальної галереї з 24.03 по 14.04 (вул. Чернишевська,15 11:00–19:00; вихідний: неділя)

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...