Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Показ документального фільму «Харківські новели»

Описание:

У п’ятницю 27 листопада 2020 року, о 17.00, в рамках кіноклубу «Нова Україна» в прес-клубі на вул.Гоголя 9-Б відбудеться показ документального фільму «Харківські новели», що розповідає про історичне минуле міста XVII-ХХ століть.

Автори кінострічки пропонують глядачам познайомитися з чотирма новелами, в яких йдеться про відомі особняки Харкова і долю їх видатних мешканців. Це захоплюючі історії про дворянина-розбійника Саву Альховського, музичного віртуоза та засновника Харківської консерваторії Іллю Слатіна, знаного лікаря Степана Сурукчі, що вилікував голос Федора Шаляпіна, та жінок медиків Ксенію Іліаді й Анну Авдакову, які врятували сотні городян під час окупації Харкова у Другій Світовій війні.

Яскраві історії розповідають про те, яким різноманітним та багатогранним був Харків протягом трьох з половиною століть свого існування. Доповнюють новели цікавими фактами краєзнавці, дослідники та численні експерти.

У фільмі показані речі побуту та деталі інтер'єру минулого. Зйомочна група для пошуку аутентичних предметів та передачі атмосфери епох провела зйомки у Шарівському палаці (смт. Шарівка), будівлі колишньої Ново-Бєлгородської центральної каторжної в'язниці (смт. Печеніги), музею Народної архітектури, побуту та дитячої творчості (с. Прелесне, Донецької області) та у багатьох різних локаціях Харкова.

Після показу кінострічки відбудеться зустріч і обговорення з істориками та творчою групою у складі:
Олена Горошко – авторка ідеї створення фільму, професорка, докторка соціологічних наук.
Павло Сіроменко - автор фільму, режисер постановник, журналіст.
Тетяна Омельченко – авторка фільму, сценаристка, журналістка.
Модерує кіноклуб «Нова Україна» журналіст Володимир Чистилін.
Подія транслюватиметься он-лайн в Фейсбуці, а також через ZOOM.

Запрошуємо переглянути кінострічку «Харківські новели» у п’ятницю 27 листопада 2020 року, о 17.00, в прес-клубі на вул.Гоголя 9-Б. Вхід вільний.

Захід відбувається з дотриманням всіх вимог карантину. Всі учасники обов’язково повинні бути у масках.

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...