Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Контрабандисти, католики та антигерої: Польща/Україна

Описание:

6 жовтня, 19:00

Садок ЛітМузею (Багалія, 6)

Вхід вільний

«Говорити про кордони у мистецтві, напевно, неправильно, адже віддавна вони нічим не обмежують та нічого не забороняють. Варто радше говорити про накладання культурних пластів. Зокрема, яскраві тематичні перетини та взаємообмін чітко відчуваються в польській та українській літературах», — вважає перекладач з польської, учасник Літературної резиденції та культуртреґер Юрій Матевощук.

6 жовтня о 19:00 Юрій запрошує у садок ЛітМузею (або онлайн, на сторінках ЛітМузею та Pen Ukraine) поговорити про теми (роз’)єднань українців і поляків у літературі.

Юрій говоритиме, зокрема, про особливості перекладених ним книжок, «Контрабандисти» (Конрад Янчура), «Отець відходить» (Пйотр Черський) та «Щоденник антигероя» (Корнель Філіпович), які балансують на межі літературної журналістики та репортажного жанру. У цих текстах, говорить перекладач, виринають вічні теми любові та нелюбові між українським та польським народами і чітко виражене уявлення про те, що вони один без іншого не можуть існувати.

Юрій Матевощук – учасник #ЛітРезиденція, поет, перекладач, організатор Мистецького фестивалю «Ї», координатор подій в книгарні «Є» в Тернополі, директор «Культурного центру Івана Марчука» в Ланівцях.

Запрошуємо студентів/ок, журналістів/ок, копірайтерів/ок та письменників/ць.

Вхід вільний.

Зустріч є частиною #ЛітРезиденція, заснованої PEN Ukraine Харківським ЛітМузеєм, #запідтримкиукф

ФБ: https://www.facebook.com/events/1278422869162688

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...