Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Гараж 127 запрошує на відкриття Першої виставки художника з Харкова Василя Верещагіна «Привидові»

Описание:

Ми чекаємо на вас 28.06 (неділя) о 17:00 у Гаражі 127 (Харків, вул. Новоолександрівська, 54а, гараж № 127). Відкриття пройде на майданчику, перед Гаражем. Будь ласка, не забудьте ваші захисні маски!

"Мені цікава наука про комах - ентомологія. Мікросвіт комах є маленьким, але дуже дивним, а іноді й навіть моторошним. Я вирішив зробити наукову книгу, але потім зрозумів, що комахи настільки графічні, що потрібно малювати комікс" Василь Верещагін - учень середньої школи. Автор сторінки у фейсбуці ВАСЯЖЖОТ, де він викладає графічні меми. Вивчає ентомологію, уже видав одну книгу про комах. Брав учать у групових виставках у Харкові, у тому числі - у рамках Другої Бієнале молодого мистецтва. Вася малює комікси, досліджує стріт-арт і створює меми, не вчиться та не вчився в жодній художній школі.

Привидові, або паличники, або листовидки (лат. Phasmatodea) — ряд комах, що нараховують більше 3000 видів. Назва походить від грец. φάσμα — «привид», «фантом».

Як випливає з назви, паличники нагадують гілочки, серед яких вони живуть, надаючи їм один з найефективніших природних камуфляжів на Землі. Ці комахи входять до ряду Phasmatodea, яких налічується приблизно 3000 видів. Здебільшого живуть у Австралії, тропічних зонах Америки, Азії та Африки.

Дослідженням привидових Вася зайнявся після того, як отримав декількох паличників у подарунок. Виставка стане «трейлером» майбутнього зіну, присвяченого паличникам, який буде надруковано у вересні 2020.

«Привидові» — друга з сімох виставок проекту «Перша виставка», що відбудуться у Гаражі 127 влітку та восени 2020 року. У рамках проекту ми допомагаємо молодим художницям та художникам, що ще не мають виставкового досвіду, підготувати та провести свою першу виставку.

«Першу виставку» підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe — Дім Європи. 
Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...