Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

I Do Not Feel Free to Do What I Want

Описание:

23.10.2019 - 9.11.2019

Презентація проекту за участтю авторів22 жовтня о 18:00

Спільний проект Харківської Муніципальної галереї та центру сучасного мистецтва rotor/Грац.

Проект відбувається за підтримки Федеральної канцелярії, департаменту мистецтва та культури Австрії.
Ми дякуємо Австрійському культурному форуму в Київі за допомогу з доставкою.

художники:

Анна Мананкіна/Харків
Анна Звягінцева/Київ
Бернхард Вольф/Грац
Крістоф Гриль/Грац
Гамлет Зінківський/Харків
Хелен Тюммель/Грац
Джулія Гайсбахер/Відень
Майкл Хайндл/Відень
Максим Ходак/Біла Церква
Ольга Федорова/Харків
студія ASYNCHROME/Грац
Вагріч Бахчанян/1938-2009
Вероніка Еберхарт/Грац
Вітя Глущенко/Київ-Амстердам

кураторська команда:

Маргарет Маковець/Грац
Антон Ледерер/Грац
Тетяна Тумасян/Харків
Настя Хлестова/Харків

З концепції:
"Свобода і відповідальність завжди виявляються в конкретних видах діяльності, коли людина, переслідуючи свої інтереси, робить вибір мети і здійснює усвідомлену дію для її досягнення. Цілі, досягнуті в цьому плані, свідчать про рівень розвитку його свободи та відповідальності. Людина не має абсолютної свободи, а, отже, і відповідальності, якою б сильною не була духа, прагнення та бажання їх реалізувати, Його свобода, а отже відповідальність, завжди відносна, залежна, мінлива і має певну міру - межі можливостей їх реалізації.

Процес самовизначення, самореалізації людини - це її вибір себе в єдності з побудованою самою реальністю, здійснення тієї свободи, яка дозволяє йому гнучко формувати себе, долаючи лінійність самоідентифікації, зберігаючи рамки визначеності, чужі тенденції самоорганізації, спрямовані на подолання існуючих форм. Традиційно розуміли, що індивідуальна свобода людини виявляється у її здатності та здатності до вибору. Вибір наповнений його життям, не обов'язково впливаючи на долю, але супроводжуючи людину на кожному кроці. Людина протягом усього життя робить декілька вирішальних кроків, які визначають його буття, наступні події та обставини, які складають ключові моменти його біографії. Часто вибір дається ціною максимальної напруги інтелектуальних і психічних сил.

Свободу особистості в суспільстві також можна розуміти «як процес і як результат актуалізації людьми своїх можливостей, інтересів та бажань». Цей процес також є свободою. У цьому випадку свобода вибору реалізує свій потенціал. Це і свобода вибору професії, і свобода вибору хобі, уподобань та віри. Така свобода в сучасному суспільстві - це вже факт, який не потребує доказів.

Збереження індивідуальної свободи в людському суспільстві набуває важливого значення, іноді досить гостро і актуально. Кожен хоче вважати себе вільним. Кожен з нас прагне досягти свободи в діях, вчинках, думках, вірі, уподобаннях та багато іншого. Існує багато способів досягнення власної свободи в суспільстві. Але часто багато людей не знають усіх. Багато людей домагаються свободи за допомогою мітингів, заворушень, повстань або порушення закону та громадського порядку та свободи інших. Тому сьогодні так важливо в такій складній ситуації у світі знайти спосіб досягнення свободи, який би не порушував громадський порядок і закони, не знищив би саме суспільство".

Виставка працює: понеділок – пятниця, 12:00 – 19:00

Україна, 61057, Харків, вул. Чернишевська, 15, ARTпідвал

Харківська Муніципальна галерея

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...