Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Концерт до Дня Незалежності України

Описание:

Ювілейне концертне турне до Дня Незалежності України

Ансамблю пісні і танцю "Верховина" (Канада)
The Verkhovyna Ukrainian Song and Dance Ensemble (Canada)
Організатор: ВГО «Мистецькі Ініціативи»

У серпні 2019-го року в Україну приїжджає Ансамбль української пісні і танцю "Верховина" з Канади (The Verkhovyna Ukrainian Song and Dance Ensemble) і дасть благодійні концерти містами України, в рамках світового ювілейного концертного турне, присвяченого Дню Незалежності України та 60-ти річчю колективу.
Одеса - Філармонія 16/08 19:00
Запоріжжя - Філармонія КЗ ім. Глінки 18/08 19:00
Харків - Філармонія Великий зал 20/08 19:00
Київ - Будинок Офіцерів 23/08 19:00

О 18:00 год., перед початком концертів, у фойє концертних залів відбудуться прес-конференції, запрошуємо представників ЗМІ, акредитація/

Ансамбль української пісні і танцю “Верховина” є культурним відділом Едмонтонського осередку Спілки Української Молоді (СУМ) Канади, заснованого в 1949 році. У складі Ансамблю хор “Верховина” і танцювальний колектив “Дунай”. Хор “Верховина” був створений у 1959 році як жіночий вокальний гуpт, до якого в 1976 році долучилися чоловічі голоси. Зараз хор складається з 45 співаків і виконує народну, світську і духовну музику. Диригент хору - Орест Солтикевич. Танцювальний колектив “Дунай” був заснований в 1974 році 14-ма молодими ентузіастами, а зараз складається з 35 жінок і 15 чоловіків віком від 16 до 28 років, яким керує Шон Остафій. В репертуарі традиційні народні танці з різних регіонів України.
У 2019 році, відзначаючи 60-ту річницю хору “Верховина” та 45-ту річницю танцювального колективу “Дунай”, ансамбль вирушає у ювілейне концертне турне, в рамках якого дасть концерти Канадою (Альбертою) та Східною Європою, а, зокрема, у серпні - в Україні та Грузії. Кульмінацією світового турне буде фінальний концерт в Едмонтоні восени 2019 року, після повернення ансамблю на батьківщину.

Запрошуємо відвідати концерти ювілейного турне Ансамблю української пісні і танцю “Верховина”, який стане чудовим проявом культурної дипломатії, міжнародного мистецького співробітництва та промоції української культури у світі. Колектив продемонструє справжню красу української традиції та культури через музику, пісню й танці у програмі із символічною назвою «Пори року», зображаючи яскравою, енергійною хореографією та динамічним хоровим спiвoм чотири пори року. До зустрічі на концертах

Дресс код Black Tie R.S.V P

Вход строго по запрошенню безкоштовний

facebook.com/events/1225625630978743/

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...