Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Собор Паризької Богоматері, балет на 3 дії

Описание:

20 березня 2019 року, 18:30 

Композитор: Ц. Пуні

Лібрето:Ж. Перро у редакції Ірини Гринь за мотивами однойменного роману В. Гюго

Хореограф-постановник:Євгенія Хасянова,народна артистка України

Диригент-постановник: Дмитро Морозов, головний диригент Схіd OPERA, лауреат міжнародних конкурсів

Художник-постановник: Надія Швець, головний художник Схіd OPERA, заслужений художник України

Художник з костюмів:Оксана Кубєкіна

«Собор Паризької Богоматері» за однойменним романом Віктора Гюго – балет італійського композитора Цезаря Пуні, котрий в оригіналі називається «Есмеральда». В нашій версії вистави лібрето стало ближче до літературного першоджерела.

Мовою танцю оповідається історія, що пережила століття і зробила своїх героїв легендарними. Історія кохання і трагедії. Кохання тих, кому вона не була дозволена – релігійним саном, фізичною неміччю або ж чужою злою волею. Циганка Есмеральда та горбань-дзвонар Квазімодо, священик Клод Фролло та капітан королівських стрільців Феб де Шатопер…Над усіма, над переплетінням пристрастей і над середньовічним Парижем панує непорушна твердиня готичного собору Нотр-Дам-де-Парі

Безумовною окрасою вистави є музика – танцювальна, ритмічна, така, що глибоко розкриває характери героїв і сюжетні лінії. Воно й не дивно, адже Цезар Пуні – справжній «балетний профі», який написав за свою кар'єру понад 300 (!) балетів.

На нашій сцені «Собор Паризької Богоматері» виконується в хореографічній редакції народної артистки України Євгенії Хасянової. Версія ця має академічну основу, натомість малюнок танцю відчутно ускладнено, а досконалу красу класики відтінено гротеском, насичено елементами сучасної пластики.

Cxid Opera, вул. Сумська, 25

Купить билеты

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...