Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Паяци, опера на 2 дії

Описание:

12 березня 2019 року, 18:30

Композитор: Р. Леонкавалло

Лібрето: Р. Леонкавалло

Диригент-постановник та режисер-постановник:Вікторія Рацюк,лауреат міжнародних конкурсів

Художник-постановник: Наталя Кириллова

Хормейстер-постановник: Світлана Кривич

«Паяци» – краща та найвідоміша з опер італійського композитора Руджеро Леонкавалло, один із шедеврів «верізму» (стиль, згідно з яким тема та сюжет мають бути запозичені з життя простих людей). Цікавою є історія створення опери Леонкавалло. Вона заснована на реальних подіях: адже батько Руджеро - суддя - розбирав подібну кримінальну справу.

Можливо, саме тому музика «Паяців» сягає великої сили та правди в зображенні людських пристрастей. Радісному пожвавленню, святковим фарбам протиставлені мелодії, сповнені, глибокої скорботи й страждання, а ліризм поступово «насичується» патетикою й драматизмом.

На фешенебельний італійський курорт прибувають мандрівні комедіанти. Тільки цього разу свято закінчується невесело: чоловік убиває зрадливу дружину та її коханця прямо на сцені. А глядачі «вистави у виставі» до останнього не розуміють, що насправді всі вони – свідки не тільки театральної трагедії. La comedia è finita!..

Диригент і режисер-постановник Вікторія Рацюк так коментує свій задум: «Сюжет «Паяців» актуальний в усі часи. І не буде порушенням авторського тексту розгляд його під іншим кутом зору. А при нинішніх технічних можливостях ми можемо дозволити собі максимально наблизити оперу до сучасного глядача, використовуючи, наприклад, відеоінсталяцію, анімацію».

Cxid Opera, вул. Сумська, 25

Купить билеты

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...