Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

У Харкові відбудуться Дні відкритої архітектури А+

Описание:

9 та 10 лютого Харківська школа архітектури пропонує дізнатися більше про сучасну архітектурну освіту в Україні та подискутувати про майбутнє професії архітектора. Дні відкритої архітектури А+ ХША будуть цікавими для всіх, хто є небайдужим до архітектури в Україні та тяжіє до її вивчення і пізнання. Як і на події публічної програми школи, вхід -— вільний.

У вихідні, 9 та 10 лютого, Харківська школа архітектури запрошує всіх на Дні відкритих дверей. Цього разу школа відкриє свої двері для всіх бажаючих і розповість про теперішнє та майбутнє професії архітектора та нової архітектурної освіти, а також про існуючі формати та особливості навчання в ХША. Дні відкритої архітектури “А+” це два дні корисної та цікавої інформації, яка стане у нагоді кожному, хто вирішив пов’язати своє життя із архітектурою та змінювати світ.

Використання назви “А+” не є випадковим. Олександра Нарижна, проректорка ХША, розповіла про нього: “Справа в тому, що архітектура як така не може існувати сама по собі, осторонь інших дисциплін. Для архітектора важливо мати знання з гуманітарних дисциплін, орієнтуватися в сучасних технологіях, вміти працювати із матеріалами тощо. Тому завжди існує певний зв’язок –– Архітектура+ Матеріальність, Архітектура+ Соціологія, Архітектура+ Технології тощо. Тому ми й обрали цю назву”.

Кожен з днів відкритої архітектури буде присвячений окремій темі. Перший день – вищій освіті ХША. 9 лютого учасники можуть відвідати екскурсію будівлею ХША, послухати презентації бакалаврської та магістерської програми та літніх шкіл ХША, а також взяти участь у дискусії разом із провідними архітектурними офісами України щодо майбутнього професії архітектора.

Оскільки ХША розвиває сучасну архітектурну освіту, важливо розуміти те, у якому стані зараз архітектура як така, чим займається архітектор, якими є можливості та перспективи цієї професії. Тому на Дні відкритої архітектури ми запросили представників архітектурної спільноти, які знаються на цьому та можуть розповісти, яким є майбутнє цієї професії, що в ній змінюється вже зараз та що скоріш за все зміниться найближчим часом”, – каже Анастасія Палій, куратор курсів ХША.

Можливість попрацювати із матеріальністю, відчути, хоч і всього на годину, себе проектувальником, дослідником та майстром, доторкнутися до професії архітектора –– це є головним завданням другого дня А+. Тому відвідувачі другого дня можуть взяти участь у безкоштовних воркшопах та майстер-класах від викладачів ХША.

Воркшопи з архітектурного планування та макетування, робота з деревом і бетоном, графічний дизайн та воркшоп з віртуальної реальності чекатимуть на учасників, які хотіли б спробувати попрацювати в цих напрямках. Участь у них є безкоштовною, все що потрібно для цього –– зареєструватись на них на сайті ХША.

Повна програма заходу

Дні відкритої архітектури “А+”

А+. День 1:

16:00 - 16:30 Екскурсія ХША

16:30 - 17:00 Екскурсія ХША

16:00 - 19:00 Виставка “Освіта в ХША”

17:00 - 18:00 Бліц-лекції від провідних архітекторів України “Майбутнє професії”

18:00 - 18:20 Презентація програм бакалаврату та магістратури ХША

18:20 - 18:40 Презентація літніх шкіл ХША

19:00 - 19:30 Kharkiv School FAQ –– вільне спілкування із адміністрацією та викладачами школи про вищу освіту в ХША.

А+. День 2:

12:00-13:00 Перша серія воркшопів

13:00-14:00 Друга серія воркшопів

14:00-15:00 Третя серія воркшопів

15:00-16:00 Kharkiv School FAQ –– вільне спілкування із адміністрацією та викладачами школи про Підготовче відділення ХША.

Адреса: вул. Конторська,5

Додаткова інформація за телефоном: +38 066 070 0555

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...