Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Євгеній Онегін, опера

Описание:

Коли П.Чайковський написав свою оперу за романом О.Пушкіна, то скромно назвав її «ліричними сценами», наголосивши на тому, що відтворити в музиці «енциклопедію російського життя» він не зміг би. Але минув час, і «ліричні сцени» стали врівень з романом у віршах, а образ Тетяни Ларіної написаний з такою теплотою і піднесеністю, що впору називати цей твір на ім'я головної героїні.

Один з найвідоміших творів А. С. Пушкіна - роман у віршах «Євгеній Онєгін» став літературною основою для проникливої ліричної опери П. Чайковського. «Євгеній Онєгін» це «інтимна, але сильна драма» відносин і почуттів Тетяни Ларіної і Євгенія Онєгіна, коли закоханість захоплює дух, а пристрасть заважає здоровому глузду, коли невзаємна любов стає взаємною, але в цей момент значення набуває сім'я і вірність чоловікові. Ланки монологів і діалогів розкривають палітру почуттів, емоцій головних героїв, переносячи глядача в події XIX століття, актуальність яких збереглася до сьогодні.

«Ліричні сцени» (а саме так композитор і позначив жанр своєї опери) - це не тільки історія любові, це скарбниця романтичних мелодій, чудових арій і ансамблів, які проникають глибоко в серце і залишаються там назавжди.

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...