Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Снігова Королева, балет

Описание:

Балет «Снігова королева» - дебютний твір молодого київського композитора Олександра Шимко на сцені театру опери та балету. Втілює його на харківській сцені відомий далеко за межами України столичний балетмейстер, володар престижних міжнародних лауреатств, заслужена артистка України Алла Рубіна. Визнаємо, що популярна казка Г.Х. Андерсена, в баченні авторів і команди постановників, дійсно езотерічна і християнська. Вперше в нашій країні вона втілилася в цілісній балетній партитурі (диригент-постановник Дмитро Морозов).

Партитура балету О. Шимка цілком оригінальна, передає атмосферу казки. Відповідною є також хореографія. Але, як зазначає А. Рубіна, весь її улюблений арсенал засобів пластичної виразності – симбіоз пантоміми, класичного, жанрового і фольклорного танців, має допомогти відтворити у сучасній формі вічну романтику цієї казки, аби просвітлити та розчулити душі маленьких глядачів. Саме у вірі маленької, проте відчайдушно відданої братові Герди автори вистави вбачають грандіозну виховну задачу балету «Снігової королеви».

Виставу адресовано передусім малечі, тому для автора лібрето та хореографії А. Рубіної важливим є чітко відтворити в пластиці сюжетні перипетії, на рівні з досконалим танцем домогтися від солістів балету особливої акторської енергетики та емоційності.

Сценограф та художник по костюмах вистави, заслужений художник України Надія Швець та її асистенти Ірина Степнова та Тетяна Полонська розробили ефектний та динамічний образ вистави, в якому виблискуватимуть усіма таємничими гранями казки дзеркала Снігової королеви, ефектно світитиметься полярне сяйво, стрімко змінюватиметься місце дії. На рівні з живописною фактурою вперше на сцені ХНАТОБу застосовані сучасні мультимедійні технології.

Снігова королева - Тетяна ОСТРОУШКО
Герда - Анастасія ІЛЬЇНА
Кай - Назарій КОВАЛЬ
Мім - Роман ТАРАНЕНКО
Троль - Денис ОНУФРІЙЧУК
Розбійник - Назар ДУРДИЄВ
Маленький разбійник - Олександра НАЙДЕНОВА
Лапландка - Олена ШЛЯГІНА
Ворон - Борис ВЕНДЕРЕВСЬКИХ
Квітниця - Аліса КОРШУНОВА
диригент - Дмитро МОРОЗОВ, головний диригент ХНАТОБ,

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...