Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Голос Зангезі - опера для голосу та електроніки

Описание:

25 листопада 2018 року, з 21:30 - 22:45 

Напередодні Фіналу Конкурсу Композиторів Схід ОПЕРА запросила Наталію Пшеничникову виступити перед харківською публікою. Цього вечора у Схід ОПЕРА LOFT будуть присутні члени Міжнародного Журі Конкурсу та його фіналісти.
Запрошуємо до нашої нової Сцени у ЛОФТі на музичне pre-party Фіналу Конкурсу Композиторів.

Наталія Пшеничникова ( Німеччина)
«Голос Зангези» (2018)
Моноопера для голосу і електроніки за повістю Велимира Хлєбнікова (2018)

«Голос Зангезі» є монооперою для голосу і електроніки, що створена у жанрі перформансу. Елементи вокальних конструкцій відображаються та препаруються через програму Еббелтон за допомогою семплерів та войстрансформеру і створюють звуковий макросвіт, в якому тексти сверхпоеми Хлєбнікова, написаної ним у 1921-22 роках і опублікованої після смерті, отримують багатопросторове звучання. Проживання футуристичного містичного тексту в цьому випадку передбачає, що вокаліст-саундартіст по черзі перетворюється в різних персонажів поеми, а сам перформанс розвивається в напрямку ритуального дійства.

"Голос Зангезі" є звуковою фантазією, що виросла з геніального тексту Хлєбнікова.
У ній буде 7 частин: 1. Звукопис - пташина мова. 2. Мова богів. 3. Зоряна мова.
4. «Заумна» мова - площина думки. 5. Розкладання слова. 6. Звукопис. 7. Божевільна мова
Тривалість 66 хвилин (3 розділи по 22 хвилини).

Випускниця Московської консерваторії Наталія Пшеничникова з 1991 р. живе в Німеччині і відома в Європі, як одна з найбільш цікавих і незвичайних авторів та виконавців сучасної музики.

Її характерне меццо-сопрано, талант, високий музичний і перформативний рівень дозволяють постійно створювати все нові творчі форми на перетині жанрів. У них сплітаються класичний і експериментальний вокал, вільна імпровізація і композиція, виконання найскладніших партій і перформанс ...

Наталія Пшеничникова закінчила Центральну музичну школу і Московську консерваторію по класу флейти. Паралельно займалася класичним балетом і співом, брала участь в експериментальних театральних группах та проектах.

Спільно з Олексієм Любімовим була організаторкою першого неформального Фестивалю сучасної музики "Альтернатива". Спеціально для неї було написано понад 300 творів сучасної музики. Серед їх авторів такиі композитори, як Гія Канчелі, Хельмут Ерінг, Сергій Невський, Дмитро Курляндський, Бернхард Ланг, Клаус Ланг, Нік Коллінз, Петер Аблінгер, Адріан Мокану, Анна Корсун.

Виступала серед інших з диригентами Теодором Курентзісом, Володимиром Юровським, Беатом Фурером, Енно Поппе.
Є творцем і художнім керівником Театру голосу "Ла Гол". Композитор, куратор, учасник виставок.
Живе в Берліні.



Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...