Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

«On the Top!» Ніна Мурашкіна

Описание:

1 листопада о 18:00 в ЦСМ ЄрміловЦентр відбудеться відкриття персональної виставки Ніни Мурашкіної.

Проект «On the Top!» — це не тільки етапний підсумок у творчості художниці Ніни Мірашкіної, але й Тріумф Кохання для самої мисткині. Мурашкіна усвідомлено проявляє зухвалість й сміливо заявляє: «Я відбулася» і далі буде.

Мисткиня узагальнює особистий досвід і за допомогою яскравих фемінних образів відтворює власне бачення жінки. Жінки з неоднозначним і непопулярним сьогодні позиціонуванням, одночасно сильної і слабкої, яка володіє зміїною гнучкістю і гострою чуттєвістю, що вміє підкорятися, але частіше підкорює. Образи художниці виростають з інтимного, чуттєвого пізнання себе і світу. Вона відкрито та іронічно говорить про миттєві закоханості, про самовіддану довірливість, про наївні ігри, в які грає юна дівчина на шляху дорослішання. Набуваючи досвіду, молода жінка йде до вершини, де вперше цілісно усвідомлює себе і зможе побачити нові перспективи.

Власний художній образ Ніна Мурашкіна з юних років також ретельно компілювала з вельми суперечливих складових. Наприклад, вишуканість та естетика XIX століття, запозичена художницею з вікторіанської літератури, сміливо уживається з дівочими спогадами похмурого донецького пізньо радянського побуту — запахом нейлонових панчох і потертих маминих перлів. В її світі казковість лякає, а сюжети уявних інтимних щоденників збуджують своїм еротичним забарвленням. Мурашкіна сміливо жонглює символікою і філософією. Але серед нагромадження культурних кодів різних епох, глядач побачить символи, що можуть викликати подив і нерозуміння. Наприклад, очі на сосках як давній образ гіперчутливості, вміння спиратися на ірраціональні глибокі внутрішні інструменти сприйняття світу.

Важливою частиною експозиції майбутньої виставки стане спільна робота з іспанським художником Xavier Escala. Інсталяцію «Я дуже соромлюся!» художники вважають ідейним вузлом виставки, символічним актом жертвопринесення, яке необхідно піднести самій собі, щоб залишити все зайве в минулому і дозволити бути майбутньому.

Також на виставці будуть представлені нові твори художниці разом з роботами з колекцій Павла Мартинова, Бориса і Тетяни Гриньових, Костянтина Кожемяки,Павла Гудімова і Генадія Козуба.

Автор концепції Галина Глеба.

Інформація про митців:
Ніна Мурашкіна — мисткиня, кураторка, перформер. Народилася в Донецьку, Україна. Живе та працює поблизу Києва та в Барселоні. Її стиль являє собою синтетичний мікс суто жіночного сприйняття Світу з глибоким підґрунтям класичної освіти, з паралеллю до українського народного мистецтва та кітчу, сповненого цитатами з творів світового мистецтва.

Xavier Escala – митець, скульптор. Живе та працює в Барселоні, Іспанія. Засновник та директор галереи “Escala”. Його скульптура знаходить натхнення в багатьох джерелах та особливо серед середземноморських традицій. Як Джакомо Манцу чи Маріно Маріні, Xavier Escala вивчає і глибоко розуміє грецьку класичну і етруську скульптуру, а також спосіб засвоїти обсяг творчих здобутків єгиптян. Головна проблема для скульптора — це метафізичний фон, що існує в кожній людині та відображається у всій її діяльності.

ЄрміловЦентр
м. Харків, Площа Свободи, 4 (головний корпус ХНУ ім. В.Н.Каразіна, вхід зі сторони Клочківського узвозу)

Часи роботи: Вт-Нд з 12:00 до 20:00
тел: +380958013083
+380577604713
e-mail: yermilovcentre@gmail.com
Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...