Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Показ фільму "Хто вкрав Banksy"

Описание:

Кіновидання Cineast спільно з Бардак - фестиваль кино в рамках Кинофестиваль Kharkiv MeetDocs влаштують показ провокаційного фільму "Хто вкрав Banksy". Подія відбудеться 25 жовтня у Fabrika.space: сo-working, event zone, bar and lots of inspiration.

В основі стрічки – історія графіті, яке таксист зрізав зі стіни задля заробітку. Втім крадіжка – лише тригер для роздумів, чи має нелегальне мистецтво право на життя.

Бенксі – один з найбільш таємничих художників. Його справжнє ім'я досі невідоме громадськості. Роботи Бенксі викрадають серед білого дня, ними захоплюються і вважають бездарними водночас. В них є місце і політиці, і іронії, і мистецтву. Те ж саме відбулося і з палестинськими графіті художника: когось малюнки роздратували, хтось сприйняв їх як справжнє мистецтво, але одна людина побачила в них можливість заробити.
Італійський режисер Марко Прозерпіо зняв дебютне документальне кіно про одну з найзухваліших картин культового художника. Стрічка про історію графіті прямо на стіні, що розділяє Палестину та Віфлеєм, вразить глядача не тільки сміливим задумом, але і реакцією самих жителів по обидва боки «стіни».

Де: Fabrika Space (вул. Благовіщенська, 1)
Коли: 25 жовтня о 19:00
Квитки за посиланням: https://concert.ua/ru/event/kto-ukral-banksy-kharkov

У 2007 році в Палестину прибув всесвітньо відомий англійський художник стрит-арту, політичний активіст і режисер Бенксі, який залишив там кілька графіті на стінах. В когось ці малюнки викликали невимовний захват, а хтось назвав їх жалюгідною подобою мистецтва.

Але одного разу місцевому таксисту прийшла в голову ідея вирізати шматок стіни із зображенням ізраїльського солдату, який перевіряє документи віслюка, і продати його на Ebay.

Додатковий інтерес до фільму викликає закадрова озвучка – про те, як кілька робіт Бенксі привернули увагу всього світу до Палестини, розповідає король альтернативного року Іггі Поп.

За версією журналу Cineuropa «фільм також успішно показує, чому Бенксі вирішив відкрити The Walled Off Hotel (обнесений стіною) готель у Віфлеємі. Це не тільки успішний спосіб привернути увагу світових ЗМІ, щоб повідомити про стіну, але також заява про те, що набагато важче перефарбувати або вкрасти його роботи». Кінокритики називають цей фільм «вражаючою інтернаціональною колаборацією»: режисер – італієць Марко Прозерпіо, місце дії – місто Віфлеєм на Західному березі річки Йордан, герої – зірка британського арту і прості палестинці, оповідач, як уже було сказано, – Іггі Поп.

Фільм надано дистриб’юторською компанією Kinove.

Видеоролик:
Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...