Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Виставка «Авіапензель»

Описание:

З 27 вересня по 13 жовтня 2018 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка художніх робіт співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель». В експозиції буде представлено живописні та графічні роботи 11 авторів.

Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» - єдиний в Україні заклад вищої освіти, що здійснює комплексну підготовку фахівців для авіаційно-космічної галузі. 80% працюючих в цій галузі в Україні - випускники ХАІ. Серед випускників цього університету багато відомих особистостей - це конструктори, космонавти, пілоти.

Незважаючи на свою технічну спрямованість, в університеті є місце і мистецтву. Дуже влучний вислів визначного авіаконструктора Олега Антонова: «Некрасивый самолет не полетит», підтверджує, що заняття образотворчим мистецтвом допомагає у цій складній професії. І, дійсно, літак можна назвати витвором мистецтва, тому знання естетичних тонкощів є важливою складовою в його створенні. Але не тільки авіаконструктори, але й інші співробітники і випускники ХАІ, займаючись образотворчим мистецтвом, навіть у якості творчого захоплення, дарують собі та навколишньому світу красу та яскравість життя своїми роботами.

Попри велику різноманітність стилів і жанрів, які представлені в експозиції, різний художній досвід і світогляд, всіх учасників виставки «Авіапензель» об'єднує зв'язок з унікальним вишем - ХАІ, а також - любов і дбайливе ставлення до мистецтва і культури. У пейзажах, портретах, натюрмортах, сюжетних композиціях розкриваються багатогранність і талант авторів виставки, показана їх інша, не менш цікава сторона.

Запрошуємо всіх глядачів в захоплюючий політ творчими світами співробітників і випускників Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель»!

Учасники виставки:

- Елеонора Антончик;

- Людмила Божко;

- Юрій Бугера;

- Тетяна Красовська;

- Дар’я Ніколенко;

- Сергій Поліщук;

- Віра Прешпектива;

- Сніжана Пуйденко;

- Валерія Рева;

- Світлана Скриннік;

- Вікторія Харченко.

Під час роботи виставки співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель» відбудуться наступні культурологічні заходи:

27 вересня о 17:00 – урочисте відкриття виставки співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель».

28 вересня о 17:00 – зустріч з психології з циклу лекцій «Мистецтво жити». Тема: «Що ми знаємо і чого ми не знаємо про чоловіків. Мистецтво спілкування з ними». Частина 1. Лектор - психолог, філолог, журналіст Северіна Лорина Володимирівна.

3 жовтня о 16:00 – перегляд відеозапису концерту Девіда Гаррета «Рок-сімфонія» (Берлін, 2010) з колекції Е. Г. Чайки.

4 жовтня о 17:00 – цикл лекцій: «Мандрівка на Далекий Схід: культура, події, люди». Лекція 2. Лектор - Андрій Корнєв - культуролог, історик, літератор.

9 жовтня о 17:00 – лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «По сторінках «Антология современной русской поэзии Украины». Частина 5». Лектор М. М. Красиков.

11 жовтня о 17:00 – творча зустріч з авторами виставки співробітників та випускників Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «ХАІ» «Авіапензель».


Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);
Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00
Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057) 705-15-50;
e - mail: oblgallerymc@gmail.com Сайт: http://www.xn--cultur-8nf.kh.ua/;
Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства

Видеоролик:
Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...