Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Пер Гюнт, балет

Описание:

15 сентября 2018 года, в 18:30 – 20:10

Балет створений за драматичною поемою норвезького письменника, одного з найвидатніших драматургів XIX століття Генрика Ібсена на музику іншого великого сина Норвегії композитора Едварда Грига.

Молодий мрійник на ім'я Пер Гюнт мандрує по світу у пошуках багатства, слави і кохання. Він, не замислюючись, залишає на своєму шляху розбиті серця і обдурені надії. Гроші, влада і навіть, як йому здавалося, любов - усього набув у своїх поневіряннях неприкаяний мандрівник. Але так і не знайшов себе.

Цікавий, захоплюючий сюжет спектаклю втілений в полістилістичній хореографії, що поєднує класику, неокласику та характерний танець. Життєві перипетії головного героя розкривають проблеми сенсу життя кожної людини - пошуки самого себе і осмислення істинних людських цінностей. В образі Пера - кожен з нас, а місце дії - увесь Всесвіт.

17 травня 1997 року прем'єра балету відбулася на святкуванні тисячоліття першої столиці Норвегії - м. Трондхейма у виконанні артистів Донецького театру опери і балету.

З музично-драматичних творів Е. Грига особливо широко відома його музика до драми Генрика Ібсена «Пер Гюнт». Ібсен показав всьому світові красу суворої північної природи, героїку стародавніх норвезьких оповідей із цілим натовпом казкових істот : тролів, гномів, фей, то ворожих, то доброзичливих до людей. Григ - геній твердження. У «Пер Гюнті» він виділив з усього ідейного і сюжетного багатства п'єси тему очищуючої, беззавітної та вірної любові. І тепер важко представити драму Ібсена поза її музичним прочитанням Григом.

Дія балету «Пер Гюнт» відбувається на початку XIX століття в Норвегії і Північній Африці. Цей спектакль національний і в той же час зрозумілий для глядачів будь-якої країни. У основі сюжету - розповідь про пригоди селянського хлопця, витівника Пера, що в житті був собою задоволеним. Дві жінки, що люблять Пер Гюнта, - мати Озе і юна Сольвейг - усе життя провели в очікуванні, а Пер Гюнт в мандрах і пригодах. Вмираючій матері він розповідає про свої подорожі, втішаючи її у останні хвилини. До Сольвейг Пер приходить вже старим і нещасним, усвідомивши, що життя його витрачене даремно.

Сольвейг - Кристина КАДАШЕВИЧ (Kristina Kadashevych)
Пер Гюнт - Владислав БОСЕНКО (Владислав Босенко)
Доврський король - Олексій КНЯЗЬКОВ (Алексей Князьков (Aleksey Knyazkov))
Донька короля - Ірина ХАНДАЖЕВСЬКА, заслужена артистка України (1 виступ) (Ирина Хандажевская Клюева)
Наречена - Світлана КАЛАШНИКОВА (Svetlana Kalashnikova)
Наречений - Володимир ВАСИЛЕНКО (Владимир Василенко (Vladimir Vasilenko))
Анітра - Світлана ІСАКОВА (Света Исакова (Sveta Isakova))
Мати - Тетяна ОСТРУШКО (Tati Ostroushko)

Вокаліз:
Сольвейг - Олена СТАРІКОВА, заслужена артистка України

Пастушки:
- Анна ПОМПЄЄВА (Анна Помпеева)
- Юлія ФОРСЮК (Юлия Форсюк (Yulia Forsyuk))
- Вероніка ШУТ (Вероника Рябоконь)
диригент - Вікторія РАЦЮК (Виктория Рацюк (Victoria Ratsiuk))

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...