Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Ніч Музеїв Аrt & Fashion *New Dimension* Новий вимір

Ніч Музеїв Аrt & Fashion *New Dimension* Новий вимір

Протягом останніх десятиріч одяг все частіше з’являється в галерейних просторах та претендує на роль самодостатнього об’єкту сучасного мистецтва. А фешн-критики, теоретики моди та мистецтвознавці  гаряче дискутують на тему, де пролягає межа  між утилітарним, миттєвим, модним та справжнім, непорушним, натхненним.  І де закінчується haute-couture  і починається "чисте мистецтво". А більшість передових дослідників моди як культурного феномену стверджують, що дизайнери одягу — це теж художники, що створюють концепції, а своїм матеріалом обрали тканину і сучасні фешн-технології. І разом з цим, які б питання не піднімали сьогодні культурологи, очевидним є те, що мода на самому глибокому та естетичному рівні вже, поза всяких сумнівів, зайняла своє гідне місце серед найвпливовіших напрямків сучасного мистецтва, і є важливою складовою культурного коду суспільства. А на перетині моди та інших жанрів сучасного мистецтва народжуються абсолютно нові витвори.

Даний проект – це платформа, на якій українські  митці, що працюють в різних галузях: дизайні одягу, фотографії, медіа-арті  і т.д. мали б змогу представити свою творчість, і тим самим познайомити глядача з унікальними роботами на межі арту і фешну.

Art&Fashion *New Dimension*- це перший в Україні масштабний захід, спрямований на розвиток та популяризацію моди як особливого жанру мистецтва. Мета заходу включає декілька складових:

— Створення особливого арт простору, де одяг би сприймався поза межами утилітарного призначення, та виступав самодостатнім арт-об’єктом.

— Сприяння розвитку нових жанрів мистецтва, що знаходяться на перетині моди та мистецтва.

— Залучення митців різних жанрів до співпраці.

— Розвиток культури одягу та арт-образів в сфері моди та стилю.

— Популяризація візуального мистецтва в галузі арт і фешн.

— Створення можливостей для професійного розвитку митців.

— Формування позитивного іміджу Харкова, як творчого міста.

— Сприяти інтеграції українських митців в світовий мистецький простір.

Проект має на меті перетворитися на щорічний фестиваль Аrt & Fashion *New Dimension*.

Куратор проекту: Марина Лосєва

Учасники: Bob Basset/ Сергій Петров, Гараж Хаб, Арт-проект In Form Space, Platie, Оксана Косенко, Костянтин Зоркін, Сандро Гарібашвілі, Марина Лосєва, Ольга Чурилова, Даша Ракова, Олена Герасімова, Костянтин Пономарьов, студія Інни Педан, Анна Мельникова.

В програмі Ночі Музеїв в ЄрміловЦентрі – виставка, інсталяції, перформанс, концептуальні покази, відео, лекції та кураторські екскурсії.

Про куратора проекту:
 Марина Лосєва — теоретик моди, культуролог, фешн-консультант, засновниця проекту Ukrainian Fashion Education Group. Автор низки статей та  лекцій в галузі моди та стилю.  Автор оосвітньої програми Junior Fashion School. Фешн-редактор порталу Robinzon TV (2013-2015 г.г.) Практикуючий фешн-стиліст, дизайнер.

ЕрмиловЦентр

Харьков, Площадь Свободы, 4
(главный корпус ХНУ им. В. Н. Каразина, вход со стороны Клочковского спуска)

Время работы: Вт-Вс с 12:00 до 20:00

тел: +380958013083
     +380577604713
e-mail: yermilovcentre@gmail.com
www.yermilovcentre.org

12:05
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...