Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Міжнародна конференція «Незгода фемінізму та марксизму в колишньому СРСР: від «нещасного шлюбу» до щ

Міжнародна конференція «Незгода фемінізму та марксизму в колишньому СРСР: від «нещасного шлюбу» до щ

Презентація книги Кейт Еванс (Великобританія)  о 18-00 
Кейт Еванс, радикальна британська коміксистка, письменниця і активістка представить свою роботу — графічну біографію Рози Люксембурґ «Червона Роза» в перекладі Олесі Камишникової.
 
Роза Люксембурґ – одна з найвидатніших теоретикинь революційного соціалістичного канону, предтеча європейського фемінізму. Вона змусила світ, ворожий до голосів сильних жінок, прислухатися до себе, подолала хворобу та упередження, з якими стикалася як єврейка, і стала активною діячкою, чия філософія виповнювала всі аспекти її неймовірно плідного й творчого життя. Люксембурґ послідовно виступала проти Першої світової війни, пережила не одне ув’язнення й загинула в 1919 році, борючись за революцію, приречену, як вона знала, на невдачу.
 
"Вона прожила надто мало, аби побачити, наскільки правда була на її боці, і спостерігати жахливе і катастрофічно швидке моральне виродження комуністичних партій — безпосередній наслідок російської революції — в усьому світі", — сказала про Розу Люксембурґ Ханна Арендт.
 
Кейт Еванс – радикальна британська коміксистка, письменниця, активістка і мама. Її відзначені численними нагородами твори постають з її політичного активізму: графічний репортаж із таборів біженців «Ниточки» (2017), біографія Рози Люксембурґ «Червона Роза» (2015), комікси «Животик» (2014) і «Їжа любові» (2009) про зачаття, вагітність, пологи та годування грудьми, «Весела погода» (2006) про зміни клімату, «Лісок» (1998) про еко-протести. Кейт Еванс співпрацює з виданням «The Spark», мешкає у Сомерсеті з чоловіком і двома дітьми.

Захід з перекладом.
 
Учасники конференції: Евгенія Більченко, Тамара Марценюк, Юлія Сорока, Марина Усманова, Анна Шаригіна (Україна), Сніжана Рогач (Білорусь), Кейт Эванс (Великобританія), Георгій Мамедов, Оксана Шаталова (Киргизстан), Олексій Якубін, Віктор Щербина, Оксана Дутчак, (Україна), Алекс Вішневські (Німеччина) Йоанна Гвяздецька (Rosa-Luxemburg-Stiftung, Варшава, Польща), Олена Безрукова (Rosa-Luxemburg-Stiftung, Москва, Росія) Тетяна Волкова (Росія), Ігор Чубаров (Росія) Алла Мітрофанова (Росія), Йоганна Буссемер (Rosa-Luxemburg-Stiftung, Німеччина), Галина Римбу (Росія). Людмила Бредіхіна (Росія), Ніна Потарська (Україна), Тетяна Сецко (Білорусь), Джон Платт (США), Оксана Тімофеєва (Росія), Роман Осмінкін (Росія).
 
Організатори: Харківський центр гендерних досліджень та Лабораторія гендерних досліджень Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна (Харків, Україна)
 
За підтримки: Rosa-Luxemburg-Stiftung (Берлін, Німеччина)
 
Докладніше про програму конференції:
https://www.facebook.com/events/1490679220977993/?notif_t=plan_user_associated¬if_id=1494247652881587

14:10
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...