Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Відкриття Першої виставки художниці з Києва Дарини Мамайсур «Знайомий предмет»

Описание:

Гараж 127 запрошує на відкриття Першої виставки художниці з Києва Дарини Мамайсур «Знайомий предмет» та на святкування першого Дня народження Гаражу 127!

Ми чекаємо на вас 08.08 (субота) о 18:00 у Гаражі 127 (Харків, вул. Новоолександрівська, 54а, гараж № 127). Відкриття пройде на майданчику, перед Гаражем. Будь ласка, не забудьте ваші захисні маски!

Для того, щоб відвідати виставку після відкриття, зв'яжіться з нами на нашій сторінці в фейсбуці або інстаграмі.

ДаринаМамайсур народилася та живе в Києві. Балансуючи між текстами, фотографією та кіно, у своїх роботах звертається до питань трансформацій публічного простору, візуальної культури та пам’яті. Брала участь у низці міжнародних та українських воркшопів та коротких програмах з мистецької критики, кіно, фотографії та урбаністики. Як незалежна дослідниця публікувалась у виданні КОРИДОР та друкованих тематичних збірках.

«Знайомий предмет» – це серія фотографій, своєрідне архівування предметів, які належать матері художниці та наповнюють її квартиру. Більшість з них мають суто декоративну функцію. Визбируючи знайомі з дитинства предмети, Дарина виділяє їх із загальної маси, тим самим створюючи «музей спогадів».

«Початково це був проект про схильність людини до накопичення, про певний страх перед пустим простором – через кропітку фіксацію безлічі речей, якими моя мати прикрашає, заповнює простір. Ці речі, більшість з яких зберігаються десятиліттями, я переконана, для багатьох моїх ровесників є впізнаваними – як атрибути батьківського або бабусиного дому. Спершу я прагнула відшукати сліди колективного у цьому прагненні до нагромадження, коли речі втрачають свою унікальність для власниці. Однак зрештою ця робота виявилась дуже особистою: про повернення до місця свого дитинства, про перевідкривання та новий погляд на знайоме середовище. Це спроба зрозуміти та навіть пробачити близькій людині те, що раніше так сильно викликало спротив».

«Знайомий предмет» —п’ята з сімох виставок проекту «Перша виставка», що відбудуться у Гаражі 127 влітку та восени 2020 року. У рамках проекту ми допомагаємо молодим художницям та художникам, що ще не мають виставкового досвіду, підготувати та провести свою першу виставку.

«Першу виставку» підтримує Європейський Союз за програмою HouseofEurope— Дім Європи.
Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...